20 min, 318 calorieën, 1 portie

Proteïne

16 gr

Vet

13 gr

Koolhydraten

34 gr

Ingrediënten:

– 2 eieren
– ½ zoete aardappel (yam)
– 1 eetlepel olijf olie (extra vierge)
– 40 gram pepers (elke kleur, gehakt)
– optioneel: een beetje zout en zwarte peper
– optioneel: ½ theelepel verse peterselie
– optioneel: ⅓ middelgrote ui

Bereiding:

1. Schil en maak kleine blokjes van de zoete aardappel.
2. Verhit de olijf olie in een pan op een medium vuur, en voeg de zoete aardappel bij. Sprenkel een beetje water, en laat het koken voor 10 minuten.
3. Was de pepers, verwijder de zaadjes, en hak in stukjes.
4. Voeg de ui, pepers, zout en zwarte peper toe aan de pan en laat voor nog eens twee minuten koken.
5. Roer de eieren door de pan en doe er een deksel op als je deze hebt. Laten koken voor nog eens 2-3 minuten.
6. Sprenkel de peterselie er overheen en serveer.


shutterstock_113786020

Ingrediënten vervangen?

Een paar opties om ingrediënten te vervangen:

zoete aardappel (yam) -> aardappel
olijf olie -> koolzaadolie
pepers -> tomaat
verse peterselie -> verse basilicum
middelgrote -> ui lente ui

shutterstock_300496523

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.