Kokoswater, lekker en verfrissend. Maar wist je dat het ook enorm gezond was? De tropische dorstlesser wordt steeds bekender dankzij zijn ontzettend gezonde eigenschappen. Niet alleen als verkoeler tijdens warme zomerdagen dus, maar om nog veel meer redenen.

De tien voordelen voor je gezondheid op een rijtje!

1.

Het hydrateert je lichaam.
Door het drinken van kokoswater worden vocht, zout en mineralen in je lichaam goed aangevuld. Hierdoor wordt het door veel sporters ook als sportdrank gebruikt. Het vult je vochtgehalte en de mineralen die je hebt verloren tijdens het sporten weer aan.

3.

Rijk aan voedingsstoffen.
In kokoswater zitten veel belangrijke mineralen die je lichaam nodig heeft. Voorbeelden zijn sodium, magnesium, kalium, koper, calcium en vitamine C.

5.

Hulpmiddeltje tegen een kater.
Los gegaan de vorige avond? Kokoswater kan helpen om je maag te kalmeren. Maar nog belangrijker, je vult snel het verloren vocht en de verloren stoffen weer aan die je hard nodig hebt om je weer wat fitter te voelen.

7.

Voor een stralende huid.
Kokoswater hydrateert je lichaam en zorgt ervoor dat je gifstoffen makkelijker af kunt voeren. Op die manier word je huid er niet mee belast. Vooral mensen met een geïrriteerde of droge huid hebben veel voordeel bij het drinken van kokoswater. Daarnaast bevat het veel vitamine C waardoor je lichaam voldoende collageen kan aanmaken om je huid elastisch te houden en heeft het antibacteriële eigenschappen die gunstig zijn om huidproblemen op te lossen zoals eczeem of rimpels.

9.

Bescherming tegen verschillende ziektes.
Het drinken van kokoswater beschermt tegen darm- en borstkanker en het houdt je hart en vaatsysteem gezond. Daarnaast is het handig voor mensen met diabetes, omdat het scherpe stijging en daling van de bloedsuikerspiegel bij patiënten helpt voorkomen. Heb je een griepje? Kokoswater geeft een boost aan je immuunsysteem en zal je dus sneller beter maken. Tot slot vermindert het risico op nierstenen door het drinken van kokoswater.

2.

Verbetering van je spijsvertering.
De hoeveelheid vezels in kokoswater verbetert je spijsvertering en de opname van voedingsstoffen door je lichaam.

4.

Bloeddruk verlagend.
Het drankje blijkt gunstig te zijn voor mensen met een hoge bloeddruk en zij die een beroerte hebben gehad.

6.

Bevat weinig calorieën.
Erg fijn, kokoswater vult enorm goed, maar bevat maar weinig calorieën. Namelijk 28 kcal per 250 gram.

8.

Maakt je botten en tanden gezonder.
Dit komt door de hoge hoeveelheid calcium die je botten en tanden versterkt. Tevens verbetert kokoswater de algehele mondgezondheid.

10.

Maakt je botten en tanden gezonder.
Dit komt door de hoge hoeveelheid calcium die je botten en tanden versterkt. Tevens verbetert kokoswater de algehele mondgezondheid.

Wist je dat… kokoswater vooral in de jonge kokosnoot kan worden gevonden? Je kunt het drinken door in één van de drie donkere zachte plekken, waar de noot aan de boom vastzat, een rietje door de schil te steken. In Nederland is kokoswater in de supermarkt in verschillende varianten te vinden. Kokoswater is ook lekker voor door je smoothie!

wist-je-dat

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.