10 min, 331 calorieën, 1 portie

Proteïne

14 gr

Vet

9 gr

Koolhydraten

50 gr

Ingrediënten:

– 150 gr kikkerwten (ingeblikt en uitgelekt)
– 1 ½ eetlepel tahin
– 2 rijstwafels of knäckebröd (naar wens meer)
– 40 gr bieten (gekookt en gesneden)
– 60 ml water
– optioneel: een beetje komijn (droog)
– optioneel: een beetje cayenne
– optioneel: 2 theelepels citroensap
– optioneel: ½ knoflookteen

Bereiding:

1. Pel en snij de knoflookteen
2. Snij de bieten in kleine blokjes
3. Doe de knoflook, bieten, tahin, kikkerwten, citroensap, cayenne en komijn in een blender en mix deze tot een gladde massa
4. Als het mengsel te dik is, kun je water naar smaak toevoegen
5. Serveren over de rijstwafels/knäckebröd en smullen maar!


fitzy magazine

Variëren?

Wil je variëren? Vervang dan bovenstaande ingrediënten met de volgende:

kikkererwten -> witte bonen
tahin -> amandelboter
rijstwafels -> volkoren toast
bieten -> wortel (gekookt)

fitzy magazine

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.