Ingrediënten

voor 3 á 4 persoon

  • 2 grote zoete aardappels
  • 500 gram zalm zonder huid
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • Verse bieslook, gesneden
  • Het sap van een citroen
  • Ongeveer vier eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de zoete aardappels. Maak ze daarna goed schoon en snijd eventuele lelijke plekjes weg. Mocht je ze echt niet met schil willen eten, kun je ze ook helemaal schillen. Snij de aardappels in kleine stukjes en laat ze vijf minuten koken. Snij ondertussen de knoflook en ui in grove stukjes, en de paprika en aubergine in kleine stukjes.  Doe alles bij elkaar in een ovenschaal. Schenk vervolgens de olijfolie, citroensap, peper en zout (naar smaak) bij de groente en aardappel en hussel dit alles met de vers gesneden bieslook door elkaar.  Snij de zalm in grove stukken en verdeel dit over de schaal. Zet de schaal ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.