20 min, 309 calorieën, 1 portie

Proteïne

22 gr

Vet

19 gr

Koolhydraten

13 gr

Ingrediënten:

– 50 gr varkensworst
– 3 eieren (alleen eiwit, ~100 gr)
– ½ courgette
– 1 theelepel olijf olie (extra vierge)
– 40 gr blauwe bessen
– optioneel: een beetje zout en zwarte peper
– optioneel: ⅓ ui (middelgroote)
– optioneel: 20 gram champignons (in plakjes)

Bereiding:

1. Verhit de olijf olie in een grote pan.
2. Hak en snijd de ui. Doe de ui in de pan en bak voor 4 minuten.
3. Was de courgette en snij met de worst en champignons. Voeg toe aan de pan.
4. Breng op smaak met peper en zout en sauteer voor ongeveer 5 minuten.
5. Doe de inhoud van de pan in een schaal en zet apart.
6. Klop het eiwit op met een vork totdat het lichtelijk schuimt.
7.  Doe het eiwit in de pan op een middelhoog vuur. Afsluiten met een deksel, en laten koken voor ongeveer 5 minuten tot het eiwit klaar is.
8. Verdeel de groenten en de plakjes worst over het eiwit.
9. Serveren op een bord met blauwe bessen er bovenop. Enjoy!


fitzy magazine

Ingrediënten vervangen?

Een paar opties om ingrediënten te vervangen:

varkens worst -> gerookte ham
olijf olie -> koolzaadolie
courgette -> aubergine
blauwe bessen -> sinaasappel
middelgrote ui ->  lente ui
champignons -> spinazie blaadjes (droog)

shutterstock_113786020

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.