40 min, 582 calorieën, 1 portie
Proteïne
49 gr
Vet
30 gr
Koolhydraten
28 gr
Ingrediënten:
– 125 gr mozzarella ( magere melk)
– 175 ml tomatensaus , zonder suiker
– 2 hele eieren
– 125 gr bloemkool (fijngehakt )
– 2 tomaten
– optioneel : een klein beetje oregano
– optioneel : een klein beetje zout
– optioneel: 1½ theelepel verse basilicum ( fijngehakt)
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Rasp de bloemkoolroosjes.
3. Doe de geraspte bloemkool in een pan met kokend water, en kook voor 3 minuten.
4. Haal de bloemkool uit het water, en doe het in een kom samen met ei, zout en mozzarella.
5. Mix, en giet het mengsel op een bakplaat met een bakpapiertje er op.
6. Verspreid het mengsel in een rondje op het bakpapier, en laat het 20 minuten in de oven bakken.
7. Haal de bakplaat uit de oven. Doe de tomatensaus, verse en gesneden tomaat en oregano erboven op. Bak voor nog eens 5 minuten tot het knapperig is. Sprenkel er wat basilicum overheen. Eet smakelijk!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
mozzarella -> feta
Laat een antwoord achter