15 min, 608 calorieën, 1 portie

Proteïne

28 gr

Vet

33 gr

Koolhydraten

50 gr

Ingrediënten:

– 2 sneetjes volkoren brood, 100% volkoren
– 2 theelepels olijf olie (extra vierge)
– 1 ei
– 50 gr feta
– 125 gr fijngehakte broccoli
– optioneel: een beetje zout
– optioneel: een beetje dille (droog)

Bereiding:

1. Was de broccoli goed, verwijder losse blaadjes. Snij de roosjes af, en snij ze in stukjes.
2. Zorg dat de broccoli zo droog mogelijk is (sla het wassen over als hij schoon lijkt te zijn). Doe de olijf olie in een koekenpan, en zet op een middelhoog vuur. Doe de broccoliroosjes en een snufje zout in de pan. Omroeren om ze een een laagje olijf olie te geven. Doe de stammen van de broccoli roosjes na 1 minuut ook in de pan. Al roerend laten doorkoken tot de broccoli lichtgroen en zacht is.
3. Meng de eieren met de feta en dille in een kleine schaal. Doe de mix in de pan. Bak voor 3 tot 4 minuten op een middelhoog vuur. Draai het omelet om, bak voor nog eens 2 minuten, of tot het omelet klaar is. Serveren met brood.
4. Breng de olie op temperatuur in een grote koekenpan.
5. Doe de kipfilet in de pan en bak deze gaar. (5-7 minuten)


shutterstock_117744793

Ingrediënten vervangen?

Een paar opties om ingrediënten te vervangen:

feta kaas -> mozzarella
broccoli -> bloemkool
olijf olie -> koolzaadolie

shutterstock_393089200

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.