Wil je graag gezond eten, maar ben je vaak onderweg? Dan kan gezond lunchen nog wel eens lastig zijn. Dat lekkere pizzabroodje of even snel 3 boterhammen met chocopasta smeren is dan wel lekker makkelijk, maar het verreweg van voedzaam en gezond. Met deze 5 overheerlijke lunchreceptjes gaat die gezonde lunch jou zeker lukken én smaken!

1. Zoete quinoa met fruit, avocado en studentenhaver
Benodigdheden: quinoa, een halve avocado, een zoete vrucht (bijvoorbeeld mango, appel, druiven of een peer), grote hand studentenhaver en honing.

Bereidingswijze: Een heel lekker, gezond en simpel recept. Omdat quinoa 15 min moet koken (lees instructies verpakking), is het verstandig om dit de avond van te voren alvast klaar te maken. Snij de vrucht en de avocado in kleine stukjes en meng deze met de inmiddels afgekoelde quinoa. Strooi er een handje studentenhaver en een beetje honing over et voilà: een super lekkere en voedzame lunch voor onderweg!

2. Koude wraps met Hüttenkäse en zongedroogde tomaat
Benodigdheden: 1 grote volkorenwrap (of 2 kleine), 2 eetlepels Hüttenkäse, een (iets te) verse halve avocado, (veld)sla, zongedroogde tomaatjes, peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze: een handig receptje voor als je met een overrijpe avocado zit. Plet de zachte avocado over de gehele oppervlakte van de wrap. Verspreidt de Hüttenkäse horizontaal hierover. Leg daaroverheen wat zongedroogde tomaatjes, (veld)sla en strooi naar wens wat peper en zout hier over heen. Rol het geheel in zilverfolie en laat het even in de koelkast rusten tot je weggaat. Easy to go!

3. Magere kwark met studentenhaver, kaneel en honing
Benodigdheden: 250 gram magere kwark, grote hand studentenhaver, honing en kaneel.

Bereidingswijze: Wat extra eiwitten? Dan kun je kiezen voor deze easy lunch met magere kwark. Doe de hoeveelheid kwark in een (Tupperware) bakje en strooi alle ingrediënten, behalve de studentenhaver erover. Meng het geheel. De studentenhaver kun je meenemen in een zakje en voordat je gaat eten toevoegen. Zo voorkom je dat de nootjes gaan weken in de kwark. Grote trek? Je kunt altijd een vrucht naar keuze toevoegen.

4. Zoet maar gezond: bananenpannenkoekjes
Benodigdheden: Slechts 1 banaan en 2 eieren, kaneel, olie om in te bakken en een goede pan met antiaanbaklaag.

Bereidingswijze: Niet alleen lekker als ontbijt; maar ook afgekoeld heerlijk en voedzaam als lunch! Om te beginnen; prak de banaan en meng dit met de eieren. Verwarm de olie in de pan en bak de pannenkoekjes om en om bruin. Strooi wat kaneel erover en klaar is Kees!

5. Lunch smoothie
Benodigdheden: ½ avocado, twee eetlepels havermout, amandelmelk, een appel of een peer en een blender

Bereidingswijze: Mix de halve avocado, de havermout en het stuk fruit in de blender. Voeg hierna de amandelmelk toe, totdat je smoothie de juiste dikte is. De amandelmelk kun je eventueel ook vervangen voor gewone- of sojamelk. Tip: maak de smoothie de avond van tevoren en zet hem daarna in de koelkast, zodat je de volgende dag snel op weg kunt!

Bovenstaande lunchrecepten zijn natuurlijk lekker, makkelijk en gezond, maar niet iedereen heeft dezelfde energiebehoefte. Heb je meer energie nodig (man, sporter, stresskip), neem dan bijvoorbeeld een schepje havermout of studentenhaver extra. Zorg ook dat je bij het ontbijt en avondeten de juiste soorten en hoeveelheden koolhydraten, vezels, eiwitten en vitaminen binnenkrijgt. Zoek het balans in de voeding die jij prettig (en lekker) vindt!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.