De travelbranche heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Dit is ook niet zo gek, want terwijl de benzineprijzen omhoog schieten, het openbaar vervoer steeds duurder wordt, wordt het reizen daarentegen alleen maar goedkoper. De social media staan vol met prachtige foto’s van mooie bestemmingen die je verleiden om à la minute het vliegtuig te pakken. En ja… deze vlucht die kan wel een aantal uren duren (Bali 16 uur, Sydney 20 uur, Vietnam 11 uur). Een aardige zit, niet? Naast veel water drinken, die verleidelijke foodcar weerstaan en proberen foto’s te maken van het uitzicht in de meest onmogelijke houdingen, hieronder een aantal tips om het vliegtuig fit in,- en weer uit te gaan.

1. Fit voor je vlucht
Maak lekker gebruik van je bewegingsvrijheid voor je het vliegtuig instapt. Strek je benen en loop wat rond door de terminal. Veel mensen proberen om de tijd te doden, te slapen in het vliegtuig. Probeer wanneer je dit wilt, zware maaltijden en cafeïne te mijden. Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden, zijn de temperatuurverschillen. Draag verschillende lagen, hiermee kun je je aanpassen aan de temperatuur in de terminal, het vliegtuig en je bestemming.

2. Fit tijdens je vlucht
Jaja, hier komt hij; de vliegtuig work-out. Lees snel verder!

De voetendraai
Til beide voeten op en draai je voeten in het rond. Herhaal dit vijf keer links,- en vijf keer rechtsom.

De pompvoet
Houd beide hielen op de vloer en wijs je tenen zo ver mogelijk omhoog. Wissel dit hierna om: hou je tenen op de vloer en je hielen omhoog. Herhaal deze oefening vijf keer.

De knieënknuffelaar
Buig iets naar voren in je stoel en til je linker knie naar je borst. Hou dit vijftien seconden vast en wissel hierna van been. Herhaal deze oefening in totaal twee keer.

De schouderrol
Til je schouders op en beweeg deze in een vloeiende draaibeweging naar voor en naar achteren. Herhaal deze oefening in totaal vijf keer.

De nekrol
Ontspan je schouders en kantel langzaam je hoofd van links naar rechts. Doe dit hierna nogmaals, maar dan langzaam van voren naar achteren. Herhaal deze oefening tien keer.

De voorwaartse buiging
Buig voorover met je buik tot op je bovenbenen. Hou dit een paar seconden vast en kom langzaam weer omhoog. Herhaal deze oefening twintig keer.

De wandeling
En vergeet vooral niet zo nu en dan even op te staan om een wandelingetje te maken door het gangpad.

Verwacht niet dat je nu door deze oefeningen met een sixpack uit het vliegtuig stapt, maar ze maken je vlucht wel een stuk comfortabeler. Goodbye stijve spieren en slapende benen!

tui sports banner

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.