Thuiswerken klinkt voor veel mensen als muziek in de oren, maar dit kan nog wel eens vies tegenvallen. Ben je een sociaal persoon? Dan ga je zeker de mensen om je heen (op de werkvloer) missen. Daarnaast kunnen andere zaken zoals het huishouden, huisdieren of televisie je flink afleiden. Daarom in dit stukje wat tips om jou een handje te helpen met effectief thuiswerken.

Vaste tijden

Ga nu niet uren uitslapen wanneer je thuiswerkt. Probeer op dezelfde tijd uit je nest te komen, als de tijd dat je normaliter naar je werk zou gaan. Wanneer je dit patroon vasthoudt, krijg je veel meer gedaan in je gewerkte uren. Als je werkt op kantoor, vallen vrienden/familie je vaak minder lastig dan wanneer je thuis werkt. Ze staan opeens voor je deur en verwachten dat je dat appje of telefoontje gelijk beantwoord. Het is belangrijk dat je grenzen trekt wanneer dit nodig is.

Get dressed

Dat je je niet hoeft aan te kleden wanneer je thuiswerkt is zeker een voordeel, maar het houdt je wel uit je werkmodus. Door je aan te kleden start je fysiek en mentaal aan de dag. Strak in pak hoef je natuurlijk niet te doen, maar trek in ieder geval wel je ‘casual Friday’ outfit aan. Ook handig voor als je tussendoor nog even de deur uit moet.

Afleidingsmomentjes

Ga eerst goed na hoeveel pauzes je nodig denkt te hebben. Werk je acht uur lang, neem er dan bijvoorbeeld drie om goed geconcentreerd te blijven werken. Delete wat ongewenste mails en reclame, draai een wasje of doe de vuile vaat. Even met je hoofd achter dat scherm weg en daarna weer geconcentreerd verder. Tip: je slaat twee vliegen in één klap wanneer je een mini work-out doet in je break. Dit helpt je helderder te denken, verbetert je stemming én productiviteit.

Rust in de tent

Sluit de deur alsof je ook echt op kantoor zit en zet je telefoon op stil als je geen dringende afspraken op de agenda hebt. Ook mail- en agendameldingen zou je eventueel kunnen uitzetten als je merkt dat je hierdoor afgeleid raakt. Een opgeruimde werkplek met goede verlichting is ook erg belangrijk. Ruim je werkplek op en zorg voor geen irriterende geluiden om je heen (druppende kraan, snurkende kat).

Oogkleppen op

Dit klinkt vast bekend voor de thuiswerkers onder ons. Je loopt even naar de keuken of toilet en je ziet weer van alles rondslingeren wat je wilt opruimen. Niet doen! Die spullen en kleine klusjes kunnen best even wachten tot jij klaar bent met je werk. Blijf gefocust op je computer en jouw to-do-lijstje, dan krijg je veel meer gedaan!

Routine, routine

Dit gaat misschien wel even wat voorwerk kosten, maar zeker wel belangrijk om te doen. Maak een lijstje met dingen die jou zouden kunnen afleiden van je werk: Facebook, Instagram, WhatsApp, Tinder of het lezen van blogs en nieuwsberichten. Schrijf ze allemaal op en probeer ze over je dag te verdelen. Het zal aan het begin even wennen zijn, maar als je eenmaal de routine te pakken hebt, zul je zien dat je veel meer werk afkrijgt!

Lang lunchen

Een fijne tip, niet? Een lange lunch zorgt ervoor dat je alle informatie goed kunt verwerken die je ‘s morgens hebt opgenomen. Naast dat je even lekker de tijd neemt om wat te eten, kun je daarna ook nog wat kleine klusjes doen zoals dat afwasje (zie eerdere tips). 100% zeker dat jij na die lunch weer helemaal opgeladen aan het werk kunt!

Thuiswerken en zorgen voor een passief inkomen?

Thuiswerken en daarnaast een leuk extra zakcentje verdienen door middel van een eigen blog? Dit kan je leren door middel van de Affiliate Marketing Revolutie, Of wil je juist je bol.com kennis toepassen in de Bol Masterclass ?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.