Tieten, tetten, jetsers, boezem, toeters, memmen… of terwijl: borsten. We zien ze elke dag, maar denken er zelden echt over na. Want ja…. ze zitten er gewoon. Toch zijn er zeker wel wat interessante dingen over te vertellen die jij (wellicht) nog niet wist!

Cupmaat C spant de Nederlandse kroon
De meeste Nederlandse vrouwen hebben cupmaat C. Hiermee staan wij Dutchies op de derde plaats van de grootste borsten ter wereld. De Engelse vrouwen staan op één, gevolgd door de Deense dames met hun cup D.

Borsten groeien tot ongeveer je 25e
Oké, met een kleine kanttekening: wanneer je zwanger bent of aankomt, groeien ze natuurlijk wel met je mee.

Grootte heeft geen invloed op borstvoeding
De grootte van je borst heeft geen invloed op het wel of niet kunnen geven van borstvoeding, de vorm van je tepels daarentegen wel. Gelukkig hebben we daar in deze moderne wereld hulpmiddelen voor: het tepelhoedje voor te platte tepels.

Alleen bij (menselijke) vrouwen is de borst permanent vergroot
Lucky us! En dit begint in de puberteit. Bij dieren zwellen ze pas op tijdens de zwangerschap en verdwijnen weer (zo goed als) de zoogperiode over is.

Mannen die van grote borsten houden….
Zijn vaak lager opgeleid, financieel minder stabiel, hebben meer honger en willen vaker kinderen dan de hoger opgeleide mannen, die de voorkeur hebben voor kleinere borstjes (zo blijkt uit onderzoek).

Slecht nieuws voor de rokers onder ons:
Want sigarettenrook is niet goed voor je borsten. De chemicaliën in sigaretten breken de elastine (wat zorgt voor stevigheid) in onze huid af, met als resultaat dat de borsten meer gaan hangen.

En de eerste plaats voor de grootste borsten ter wereld gaat naar….
Annie Hawkins-Turner, ook wel bekend als Norma Stitz. Haar borsten wegen bij elkaar maar liefst 52 kilo (oef!) en staan genoteerd in het Guiness Book of Records. Nep? Nope. Puur natuur. Cupmaat102 ZZZ moeten wij niet aan denken, maar Annie is er gelukkig mee.

Een pondje graag!
Dat is wat de gemiddelde borst weegt. Dit is ongeveer 4 á 5 procent van het totale lichaamsvet.

Waarom mannen tepels hebben?
Omdat mannen hun prille leventje zijn gestart als… vrouw (wie had dat gedacht)! Yup. Pas na zes weken wordt er testosteron aangemaakt, wat het geslacht doet veranderen.

Wanneer je op je buik slaapt, kan de vorm (uiteindelijk) veranderen
Voor je borsten is het het fijnst om op je zij te slapen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.