Het eten van ontbijt zorgt ervoor dat mensen overdag actiever zijn en dat ze gedurende de rest van de dag minder eten.

 De Universiteit van Bath onderzocht zes weken lang mensen met obesitas. De proefpersonen werden over twee groepen verdeeld waarbij een groep moest ontbijten en minimaal 700 kilocalorieën moest eten voor 11 uur ‘s ochtends. De andere groep mocht enkel water drinken in de ochtend.Het doel van de studie was om de link te onderzoeken tussen ontbijt, gewicht en gezondheid. Uit de resultaten van de studie blijkt dat de proefpersonen die ‘s ochtends ontbeten actiever waren, ook al aten ze later op de dag minder.

Volgens de onderzoekers is die toenemende activiteit na een ontbijt goed voor het verbeteren van de gezondheid van mensen die overdag te weinig bewegen. “Hoewel veel mensen verschillen van mening over of ze wel of niet moeten ontbijten, is er vandaag de dag veel wetenschappelijk bewijs over hoe ontbijt de gezondheid kan veranderen”, legt eerste onderzoeker James Betts uit.

Vervolgonderzoek

De mensen in de groep die moesten ontbijten mochten overigens zelf kiezen wat ze wilden eten. Betts stelt bovendien dat het effect van het ontbijt ook nog steeds afhankelijk is van de persoonlijke doelen van een individu.
In een vervolgstudie willen de onderzoekers daarom de verschillen onderzoeken tussen ontbijten. Uiteindelijk hopen ze op deze manier aanbevelingen te kunnen doen voor het beste ontbijt.

 Ontbijt overslaan

In 2014 bleek uit onderzoek nog dat ruim een op de drie Nederlanders wel eens het ontbijt overslaat. De belangrijkste reden voor het overslaan van een ontbijt is volgens het onderzoek een gebrek aan tijd. Een ander vaak gebruikt argument is een gebrek aan eetlust.

Bron: Nu.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.