Je eet gezond, doet zo hard je best in de sportschool, maar die buikspieren zijn nog nergens te bekennen. No need to worry, ze zijn er zeker wel! Alleen nog niet zichtbaar. Wanneer je een aantal dingen of routines aanpast, zal je langzaam maar zeker die sixpack tevoorschijn zien komen. HOE DAN? Lees snel verder.

 

 1. Variatie in je training.
  Je lichaam is veel slimmer dan je denkt. Wanneer je steeds dezelfde spiergroep traint, past jouw lichaam zich aan op de training. Met als gevolg: je spieren groeien niet verder. Door variatie in je training aan te brengen, voorkom je dat je lichaam zich aanpast. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals variëren in oefeningen, zwaardere gewichten of meer herhalingen.
 1. Te veel lichaamsvet
  Wanneer je een te hoog vetpercentage hebt, is die sixpack vaak niet, of minder te zien. Je kunt dan trainen alsof je leven ervan afhangt, maar als dat laagje te dik is, zal niemand jouw buikspieren zien. Om dit weg te krijgen, moet je je vetpercentage dus verlagen. Hiervoor moet je meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt. Dit kun je doen door meer te bewegen of minder calorieën te consumeren. Het meeste effect heeft een combinatie van beide.
 1. Rust om te herstellen
  Rust en spieropbouw gaan hand in hand. Je spieren groeien namelijk wanneer je rust en niet wanneer je traint. Wanneer je niet voldoende rust neemt, komt er een stresshormonen vrij, wat weer tot gevolg heeft dat je vet vast gaat houden. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Los van die hersteltijd is rust in de zin van slaap ook belangrijk. Slaap daarom minimaal 7, tot maximaal 9 uur per nacht.
 1. Ook buiten de sportschool…
  Dat je niet in de sportschool bent, betekent niet dat je niet het uiterste uit je lichaam kunt halen. Je kunt je buikspieren betrekken in je dagelijks leven, zodat je ze sterk houdt. Denk bijvoorbeeld aan je houding: zit rechtop en navel naar binnen. Je kunt ook leuke oefeningen voor jezelf bedenken, zoals deze: wanneer je op de snelweg rijdt, span dan je buikspieren gedurende 1 kilometer aan, laat hem dan weer 1 kilometer los en herhaal dit een aantal keer. Alle beetjes helpen!
 1. Je dieet is niet goed
  Abs are made in the kitchen! En hier zit zeker een kern van waarheid in. Een goed dieet is de belangrijkste factor om je sixpack zichtbaar te maken. Stelregel is dat je voeding voor 40% uit eiwitten, 40% uit koolhydraten en 20% uit vetten bestaat. Wanneer je intensief sport, is het voor je spierherstel noodzakelijk om minimaal je lichaamsgewicht maal twee aan eiwitten (gram) binnen te krijgen. Producten die rijk aan eiwitten zijn, zijn onder andere tonijn, biefstuk, kip en bepaalde soorten vis. Met vetten hebben we het uiteraard niet over dat patatje flip, maar over de gezonde vetten die je onder anderen uit vis, avocado en ongezouten nootjes haalt. Hiernaast is het belangrijk om minimaal 2 liter water te drinken en wees niet te gretig met graanproducten, zout en suiker.

Alles leren over droog trainen voor die welbegeerde sixpack ?

Zo ja, dan raden we de Droog Trainen Protocol Vrouwen of Droog Trainen Protocol Mannen aan, je gaat hierin alles leren hoe je succesvol moet droog trainen voor die sixpack en hoe je daarna zelfstandig je eigen schema’s kunt gaan maken. Aanrader!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.