15 min, 596 calorieën, 1 portie

Proteïne

47 gr

Vet

27 gr

Koolhydraten

42 gr

Ingrediënten:

– 200 gr witte vis
– 40 gr droge rijst
– 1  eetlepel olijfolie (extra vierge)
– 125 gr broccoli (gesneden)
– optioneel:1 tomaat
– optioneel:een beetje zout en zwarte peper

Bereiding:

1. Breng wat water in een pan aan de kook en voeg wat zout toe.
2. Doe de rijst in de pan en zet het op een middelhoog vuur. (Witte rijst 16 tot 18 minuten koken, en bruine rijst 30 tot 35 minuten.) Ga ondertussen door met de volgende stappen.
3. Was de broccoli en snijd hem in stukjes.
4. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
5. Breng de visfilet op smaak met zout en peper.
6. Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en bak de visfilet ongeveer 10 minuten. Tussendoor omdraaien om gaar te koken.
7. Doe de stukjes broccoli in de pan en kook voor 5 minuten, zodat het krokant blijft.
8. Leg de broccoli op een bord op de rijst, en leg de tomaat naast de vis. Eetsmakelijk!


shutterstock_224099956

Ingrediënten vervangen?

Een paar opties om ingrediënten te vervangen:

witte vis -> zalm, naturel
olijfolie -> koolzaadolie
rijst -> gierst
broccoli -> bloemkool
tomaat -> paprika

shutterstock_332039453

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.