Alles wat je wilt weten over voeding, het lichaam, je gezondheid en meer

Verstoring dag – en nachtritme zorgt voor grotere kans tot overgewicht

Mensen die meer ’s nachts leven, zien minder daglicht – Voor het lichaam blijkt dit een signaal dat de dagen korter worden en dat het dus richting winter gaat. Het bruine vet verbrandt daardoor niet meer actief energie zoals die dat doet bij een optimaal dag-nachtritme.

 

Geraffineerde voedingsmiddelen en suikers zorgen voor rimpels

Je kunt het beste producten zoals witte rijst, pasta en aardappelen zoveel mogelijk vermijden als je liever minder dan meer rimpels wilt. De koolhydraten in deze producten worden door je lichaam omgezet in suiker. Een teveel daarvan kan zich na een tijdje gaan hechten aan het collageen in onze huid. Hierdoor wordt je huid minder elastisch en zullen rimpels eerder zichtbaar worden. Genoeg water drinken, groente en fruit eten en meer eiwitten aan je voeding toevoegen helpt ook voor het herstellen en hydrateren van de huid.

gezondheidsweetjes_fitzy

gezondheidsweetjes_muziek_fitzy

Muziek heeft hetzelfde effect voor de ontspanning als een massage

Zet een lekker muziekje op en er zullen in de hersengebieden veranderingen plaatsvinden die te maken hebben met het verwerken van emoties. Gevolg: ontspanning. Tevens hebben sommige wetenschappers ontdekt dat muziek een positieve invloed heeft op je intelligentie en een motiverende werking heeft. Een muziekje op tijdens het sporten helpt je dus net een tandje harder te gaan.

De kans op winterblues is groot door vitamine D tekort in de winter

Nu we een stuk minder in de zon zitten, krijgen we veel minder vitamine D binnen. Vitamine D is erg belangrijk bij het voorkomen van depressieve gevoelens in deze periode. Volspectrum daglichtlampen en/of het innemen van extra vitamine D kunnen helpen de somberheid te verminderen.

Vijgen als gezond tussendoortje

Verse vijgen of gedroogde vijgen zijn een goede vervanging van een ongezonde snack. Als je energie nodig hebt voor bijvoorbeeld sporten kun je het beste gedroogde vijgen nemen. Vijgen bevatten tevens veel vezels, mineralen en vitaminen. Daarom zijn ze om nog veel meer redenen goed. De hoge concentratie vitamine B helpt bij de stofwisseling en het opnemen van koolhydraten, eiwitten en vetten in het lichaam. Calcium, koper, kalium, ijzer en selium in vijgen zijn een belangrijke bron die de hartslag en bloeddruk positief beïnvloeden. Voor je huid en gezichtsvermogen is de vitamine A in vijgen ook al goed. Super alternatief dus voor een snack.

Knolselderij is de wintergroente met de meeste vezels

Deze groente bevat per 100 gram 4,9 gram vezels en is daarmee de wintergroente met de meeste vezels. Tevens bevat de knolselderij veel ijzer, wat weer belangrijk is voor het voorkomen van bloedarmoede, zwakte, duizeligheid en een bleke huid.

gezondheidsweetjes_knolselderij_fitzy

Zink is essentieel in een gezonde levensstijl

In een goed werkend immuunsysteem is zink essentieel, zo blijkt uit recent onderzoek van Molecular Nutrition & Food Research. Een lichaam dat te weinig zink heeft reageert anders op ontstekingen. Een verhoogde ontstekingsreactie van de cellen is het gevolg. Ook blijken de immuuncellen op een andere manier geactiveerd te worden. Je lichaam kan geen zink opslaan, dus het is belangrijk dat de voorraad steeds wordt aangevuld. Dit kan door supplementen of door voeding met veel zink zoals vlees en schelpdieren.

Multivitaminen dagelijks gebruiken verbetert de stemming en geeft meer energie

Het effect van dagelijks multivitaminen gebruik, op het gebied van stemming en energie, wordt na ongeveer zestien weken duidelijk zichtbaar. Voornamelijk bij vrouwen is het resultaat goed te merken. Tevens blijkt uit onderzoek dat je beter slaapt als je regelmatig multivitaminen gebruikt.

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.