15 min, 602 calorieën, 1 portie
Proteïne
39 gr
Vet
43 gr
Koolhydraten
8 gr
Ingrediënten:
– 150 gr rundergehakt
– 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
– 300 ml tomatensaus , zonder suiker
– 1½ courgette
– 3 tomaten
– optioneel: een beetje zout en zwarte peper
– optioneel: ½ theelepel verse peterselie (fijngehakt)
– optioneel: een klein beetje oregano (droog)
– optioneel: ⅔ middelgrote ui
Bereiding:
1. Schil de courgettes.
2. Rasp de courgettes in de lengte om lange slierten te maken. Roerbak ze in olijf olie.
3. Sauteer het gehakt op een middelhoog vuur bruin.
4. Voeg plakjes tomaat en ui toe aan de pan.
5. Roer door elkaar tot de groenten zacht zijn.
6. Doe de tomaten saus, peper, en oregano erbij. Laten sudderen op een heel laag vuur voor ongeveer 15 minuten.
7. Kruiden naar smaak en besprenkelen met peterselie.
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
gehakt -> lamsgehakt
olijf olie -> canola olie
tomaat -> champignon
peterselie -> verse basilicum
middelgrote ui -> lente ui
Laat een antwoord achter