4 tips om je maandag goed te beginnen

Het is weer maandag… Zodra je je telefoon opent, zie je de maandaghatende posts alweer voorbij komen. ‘Iew, blegh, Zzz’. Waarom zijn we zo negatief over de maandag? Laten we er eens een andere draai aan geven. ‘Thank God it’s Monday!’ Hell Yes! Een nieuwe dag, een nieuwe week, een nieuw begin met nieuwe kansen. Hieronder een aantal tips om deze gedachte erin te stampen.

1. NIET SNOOZEN!

Waarschijnlijk één van lastigste tips van allemaal, maar tegelijkertijd ook één van de belangrijkste. NIET SNOOZEN! Dus maak van die vier wekkers maar weer één, want het uitstellen maakt het opstaan alleen maar lastiger. Je wordt er namelijk niet minder moe van en daarnaast maak je de kans op tijdnood, haasten, stressen en te laat komen alleen maar groter. En zo willen we de week niet beginnen toch? Zet je wekker dus gewoon op tijd en kom gelijk je bed uit (met je goede been!), zo heb je rustig de tijd om je klaar te maken en fris en op tijd op werk te komen.

2. Motiverende muziek en/of video’s

Luister/en of kijk motiverende muziek of een video voordat je je (werk)dag begint. Speel ze thuis af tijdens het klaarmaken of download ze voor op je smartphone, zodat je ze in de trein of auto kunt luisteren/bekijken. Als je dit elke ochtend doet, zal je zien dat het een positief effect heeft op je dag.

3. De avond ervoor…

Het schijnt dat wanneer je je nuttig maakt op de (zondag)avond ervoor, je meer motivatie hebt voor de dag erna. Dus niet de ‘s avonds met je laptop je bed inkruipen om uren door je Facebook te scrollen of te Netflixen. Om alvast wat positieve energie te krijgen voor de komende week, kun je alvast wat doelen (fitness, werk, voeding) op een rijtje zetten. Schrijf ze op en lees ze de volgende ochtend nog even door.

4. Stop complaining!

Mensen zijn een ster in klagen: werk, relaties, hun lichaam… maandagen (bah, bah!). We blijven vaak klagen, maar iets aan deze negatieve vibe veranderen, doen we niet. Probeer wat minder te klagen en meer in oplossingen te denken. Wanneer het aankomt op een positieve mindset, kan positieve self talk erg effectief zijn. Begin de maandag dan ook even met een peptalk aan jezelf. We can do it! We gaan gewoon knallen deze week! Probeer dit eens te doen met alle dingen waar je over ‘klaagt’.

Bovenstaande tips geleden natuurlijk niet alleen voor de maandagen, ook al is dit wel de lastigste dag van de week to keep your head up.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.