30 min, 606 calorieën, 1 portie
Proteïne
40 gr
Vet
35 gr
Koolhydraten
32 gr
Ingrediënten:
– 175 ml tomatensaus, zonder suiker
– 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
– 100 gr paprika, elke kleur
– 75 gram champignons (in plakjes)
– 1 courgette
– 150 gr mager rundvlees
– optioneel: 1 knoflookteentje
– optioneel: een beetje zwarte peper en zout
– optioneel: verse gesneden peterselie
– optioneel: ½ ui (middelgroote)
Bereiding:
1. Snij het vlees in kleine blokjes.
2. Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op een middelhoog vuur.
3. Doe de ui, knoflook, en vleesblokjes in de pan en roer door elkaar voor 10 minuten.
4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook 20 minuten.
5. Kruiden naar smaak, en op het bord besprenkelen met de gesneden peterselie. Direct serveren en smullen!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
courgette -> aubergine
olijfolie -> koolzaadolie
paprika -> broccoli
champignons -> bloemkool (gesneden)
middelgrote ui -> lente ui
mager rundvlees -> kalkoenfilet
Laat een antwoord achter