Gezond eten, regelmatig sporten, een opgeruimd huisje. Kleine dingetjes die een positieve draai kunnen geven aan je gemoedstoestand. Gezond eten en sporten heb je zelf in de hand. Deze onderstaande tips helpen je een handje om je thuis nog ‘happier’ te voelen!

1. Flowerpower
Finally! Er is wetenschappelijk bewijs dat die bos bloemen in je huis je echt goed doet. Volgens een onderzoek van Rutgers, geeft het je naast een goed gevoel, ook nog eens levensvoldoening. Dus… Hup, hup, snel naar de markt jij!

2. Geur
En dat niet alleen, naast de charmes van een mooi bosje bloemen, bewees Association for Psychological Science dat alleen de geur van bloemen al een grote rol speelt voor dat geluksgevoel. Een lekker ruikende spray kan dus ook wonderen doen. Tevens hebben de Chemical Senses bewijs dat geur een opwekkende werking heeft, met name vanille.

3. Kloddertje hier, kloddertje daar
Volgens de Vrije Universiteit Amsterdam word je van de kleuren geel en groen het vrolijkst (spring is here!). Niet overdrijven natuurlijk, want een overdosis geel of groen kan natuurlijk ook averechts werken.

4. Huisdieren
Jaja, die eigenwijze kat maakt je stiekem best gelukkig. Een onderzoek uit Journal of Personality and Social Pschycology liet zien dat huisdieren steun bieden aan hun baasjes en helpen met sociale isolatie en het verbeteren van hun leven.

5. Mooie herinneringen
Bladeren door oude foto’s met mooie herinneringen maakt je rustig en positief volgens een onderzoek van de Universiteit van Portsmouth. Zoek dus een mooie plek uit op bijvoorbeeld je nachtkastje, want wat is er fijner dan rustig in slaap vallen en vrolijk wakker worden?

6. Weg met onnodige prulletjes
Uit een onderzoek van UCLA werd een hoger gehalte Cortison (stresshormoon) bij vrouwen geconstateerd die in het bezit waren van (te) veel spullen. In het kader van less is more; een grote opruiming inplannen dames?!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.