15 min, 604 calorieën, 1 portie

Proteïne

27 gr

Vet

28 gr

Koolhydraten

61 gr

Ingrediënten:

– 50 gr volkoren pasta
– 1 ½ eetlepel olijfolie (extra vierge)
– 30 gr geraspte parmezaan
– 1 tomaat
– 1 courgette
– 50 gr Griekse yoghurt (magere melk)
– optioneel: een beetje zout en zwarte peper
– optioneel: 1 knoflookteentje
– optioneel: ⅓ citroen

Bereiding:

1. Breng een grote pan water aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook het ongeveer 9 minuten, of volg de instructies op de verpakking.
2. Rasp ondertussen wat van de citroenschil. Snijd de citroen door de helft, en pers hem uit. Meng het sap in een kom met de yoghurt, parmezaan, geraspte citroenschil, zout en peper.
3. Was de courgette en de tomaat. Snijd de courgette in smalle stroken, en de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote koekepan op een middelhoog vuur. Doe de courgette in de pan, en bak tot het slap is. Af en toe omroeren met een spatel.
4. Gebruik een lepel of de spatel om de courgette aan de kan van de pan te schuiven. Doe de knoflook in de pan, en bak 15 tot 30 seconden, tot het goudkleurig is. Het moet geen bruine kleur krijgen.
5. Mix de knoflook en de courgette in de pan. Roer de tomaat er doorheen, en bak de tomaat ongeveer 2 minuten tot hij zacht is.
6. Doe de inhoud van de pan in de kom met het yoghurtmengsel, en roer goed door elkaar. Doe de afgegoten pasta erbij, en hussel alles zachtjes door elkaar.
7.  Serveren en genieten!


shutterstock_267812054

Ingrediënten vervangen?

Een paar opties om ingrediënten te vervangen:

pasta -> rijst
olijfolie -> koolzaadolie
parmezaan-> goudse kaas
courgette -> aubergine
tomaat -> paprika

shutterstock_185684954

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.