Het nuttigen van een portie peulvruchten per dag kan helpen bij het verliezen van gewicht. Een portie bonen, erwten, kikkererwten of linzen leidt volgens nieuw onderzoek tot een kleine gewichtsafname.

Het toevoegen van 130 gram peulvruchten per dag staat gelijk aan het verliezen van 340 gram in zes weken tijd, zo bleek uit een studie van de Li Ka Shing Knowledge Institute, gepubliceerd in Science Daily.

De studie bouwt verder op een oudere studie van het instituut, waarin geconcludeerd werd dat peulvruchten kunnen leiden tot een voller gevoel dan bij een speciaal dieet volgden. Ook bleek dat het eten van linzen, erwten en bonen kan helpen bij het verlagen van het cholesterolniveau.

De onderzoekers vergeleken 21 medische proeven met 940 volwassen mannen en vrouwen die zes weken lang peulvruchten aten. “Hoewel het gewichtsverlies klein is, suggereren onze bevindingen dat het eten van peulvruchten kan helpen en nog belangrijker, dat het gewicht er niet weer aan komt omdat mensen een vol gevoel houden.”

Bron Nu.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.