In de eerste editie van Fitzy magazine hebben wij het al gehad over life hacking; van oorsprong het vereenvoudigen of automatiseren van taken in de IT. Onderhand is life hacking toe te passen in het dagelijks leven en het is dan ook een mindset. Je kon aan de slag met een aantal tips om het leven wat makkelijker te maken. Met het oog op een frisse start van het nieuwe jaar geven we dit keer een heel praktisch lijstje mee. Gewoon, om de dagelijkse drukte efficiënter aan te pakken en stressvrij een goede start te maken.

Fietsen
Dagelijkse beweging is een must, maar gebeurt vaak niet. De meeste simpele lifehack tip hiervoor is om natuurlijk met de fiets naar werk te gaan, echter gaat dit niet voor iedereen op.

fietsen_fitzy_magazine

Beweging:
Eenmaal op werk, zorg dan dat je ook hier voldoende beweging krijgt. Loop niet alleen naar de printer of om koffie te halen. Het is vaak mogelijk om meer te bewegen door creatief te zijn met de ruimte en middelen die je hebt. Belangrijk hierbij is dat de beweging echt anders is dan de houding achter je bureau, zodat je je spieren anders gebruikt. Pak je rust

Lekker slapen
De lifehacking tric om gemakkelijk in slaap te vallen! Probeer de 4-7-8 ademtechniek en je slaapt geheid binnen een minuut. De techniek is om 4 seconden in te ademen, 7 seconden in te houden en 8 seconden uitblazen, herhaal dit 3x. Door bezig te zijn met je ademhaling, vergeet je de stress en de diepe ademhaling zorgt voor circulatie van zuurstof.

Dames opgelet
Als je dan wel op de fiets naar werk wilt in je mooie lange of wijde rok dan hier de gouden tip: gebruik een muntje en een haarelastiekje om deze tussen je benen door vast te maken. Zo waait de rok niet om je heen of kruipt het omhoog en fiets je charmant door naar werk.

rok_fitzy_magazine

Wie bewaard..
Teveel gemaakte saus gooi je natuurlijk niet weg. Nee, dat vries je in in een ijsblokjesvorm, voor later. Dat scheelt tijd bij het koken van de volgende maaltijd.

Handig
Half volle flesjes saus in je koelkast? De oplossing is een lege eierdoos. Zo kun je ze rechtop in de koelkast plaatsen en zakt de inhoud alvast richting de dop. Dat scheelt ook weer.

Zo gepiept
Aardappel schillen is niet de leukste klus. Maak het jezelf gemakkelijk door de aardappel 5 seconden in kokend water te doen, vervolgens direct 5 seconden te dippen in koud water met ijsblokjes. De schil kun je er dan zo vanaf trekken.

Snel snijden
Cherrytomaatjes choppen kan heel snel. Gebruik twee even grote, platte borden. Leg al je tomaatjes op het ene bord en bedek ze met de ander. Druk lichtjes met een hand op het bord en snij met een goed mes precies tussen de twee borden door. Tadaa!

Langer vers
Sla volop fruit in om het nieuwe jaar goed te starten. Om je fruit langer vers te houden, laat je het 10min weken in de wasbak met voldoende water en een kopje azijn. Dit verwijdert wax en andere vuiligheid. Je fruit blijft daardoor langer vers. Spoel en droog je fruit wel goed af.

Appeltje voor de dorst
Een appel snacken op werk is erg lekker en gezond, maar hoe doen we dat handig? In 4 keer appelpartjes snijden is de snelste manier. Snij 4 keer in een vierkant om het klokhuis heen. Bind een elastiekje om de appel, om alle partjes bij elkaar te houden. Zo gaat het makkelijk mee naar werk en oxideert de appel niet.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.