Gember kent bijna iedereen wel als specerij in de keuken. Het heeft een scherpe en pittige smaak. Wat minder mensen weten is dat gember ook een geneeskrachtige werking heeft. Slechts een dun schijfje gember kan al voordelen geven. Dat willen we allemaal wel toch?

Ik kan er liters van drinken. Gember thee. Het klinkt een beetje gek en de smaak is voor sommige wennen maar gember is super lekker en gezond. Gember zo gezond? Ja dus! En ik ga je vertellen waarom.

WAT IS GEMBER PRECIES?

Gember is een wortelgewas met een gelige kleur. In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwenlang bekend om de positieve werking op de maag en spijsvertering. Maar dat niet alleen, gember zou ook heilzaam werken bij de griep. Je kunt gember als verse knol kopen, maar ook gekonfijt, als poeder of als siroop. Gelukkig is het niet alleen maar de Chinese geneeskunde die gelooft in dit worteltje. Ik ben ook al overtuigd, het werkt namelijk echt.

ONTSTEKINGSREMMER

Gember is een goede ontstekingsremmer. Wanneer je last hebt van een pijnlijke keel, blaasontsteking of andere nare kwaaltjes kan gember veel goeds doen. Gember heeft een antibacteriële eigenschap. Het remt de groei van heliobacter pylori. Dit is een bacterie die in de maag voorkomt.

GEZONDE SPIJSVERTERING

Gember stimuleert de alvleesklier voor de productie van verschillende enzymen. Hierdoor zal de spijsvertering beter gaan en dit zorgt voor voor een snelle opname van diverse voedingsstoffen. Gember helpt ook tegen een opgeblazen gevoel omdat je maaginhoud sneller naar je darmen gaat. Dus zeg maar dag, bolle buik!

MISSELIJKHEID

In gember zit een stofje dat helpt tegen misselijkheid, braken en reisziekte. Als je daar last van hebt en je slim bent neem je voordat je gaat rijden een glaasje gemberthee, dat helpt bij mij altijd top! Ik voel me stukken minder misselijk en het draaierige gevoel is volledig weg. Of mocht je zwanger zijn: het is het proberen waard tegen ochtendmisselijkheid.

Gember kun je dus drinken als thee maar ook in veel gerechten verwerken.

Verwerk jij al gember in je gerechten? Zo niet, probeer het een keer. Want nu weet je waarom gember goed voor je kan zijn. Een gembertheetje zetten kan natuurlijk altijd. Schil wat gember en snijd het in dunne plakjes, giet er gekookt water over en voila! Als je het iets zoeter wilt hebben kun je er twee druppels stevia aan toevoegen.

Bron healthyvega.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.