Bereiding
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil van de vrucht. Pers hem vervolgens uit. Doe het sap samen met 200 ml water en het groentebouillontablet in een pan. Breng aan de kook. Neem vervolgens de couscous en doe dit in een ruime schaal. Voeg hier de sinaasappelrasp en bouillon aan toe zodat de couscous ongeveer een half centimeter onder de bouillon staat. Roer door en laat tien minuten staan totdat al het vocht is opgenomen en de couscous gaar is. Meng er een eetlepel olijfolie doorheen.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en voeg de rode ui en geelwortelpoeder toe. Bak even aan en voeg de raapstelen toe. Als je ze nog een beetje knapperig wilt hoeven ze maar kort gebakken te worden. Roer er ten slotte de kikkererwten en amandelen doorheen. Meng alles door de couscous en verdeel over borden.
Je kunt er eventueel nog een beetje limoen/citroensap over doen voor een extra frisse bite.
Interessant: Raapstelen is een vorm van bladkool en bevat vitamine A, B, C en K. Daarnaast bevat het calcium, magnesium, zink, ijzer, kalium en omega 3 vetzuren.
Ingrediënten:
voor 2 personen
150 gram couscous
2 bosjes raapstelen
30 gram kikkererwten, uit pot
30 gram amandelen
1 rode ui
1 sinaasappel
1 theelepel geelwortelpoeder
½ groentebouillontablet
Olijfolie
Zout en peper naar smaak
Laat een antwoord achter