Het recept voor de lamsrollade van Meltem lekker&vers

Uit hoog kwaliteit gesneden lamsbout (achterbout zonder bot) van onze Lamsboerderijen uit de Regio. De bouten zijn van binnen gemarineerd met knoflook verse rozemarijn, rode pepervlokken, zwarte peper en een klein beetje zout. Indien gewenst, wordt de buiten kant ook gekruid, met de eigen specialiteit kruiden mix.

Benodigdheden

  • Ruime pan
  • Diepe ovenschaal
  • Olijfolie en/of roomboter (beide verkrijgbaar bij Meltem lekker&vers, van de regionale kaasboerderij)
  • Boullion

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Om de lamsbout extra lekker te bereiden, schroeien we de buitenkant eerst dicht. Dit doen we in een pan, gebruik hiervoor een goede olijfolie en naar wens een klontje verse roomboter. Na het dicht schroeien, gaat de lamsbout de oven in met het vocht van het pannetje en een halve kop (75ml) bouillon water.
Voor een malse, rozé rollade reken je 60min per kilo. Liever ‘well done’, ga dan uit van 70min kilo.

Gouden tip;
schep elke 10 min wat vocht uit de schaal op de rollade. Zo trekken de smaken beter in, gaart de rollade van binnen uit en blijft het erg sappig.

Meltem lekker en vers
Botermarkt 23,
Leiden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.