Alles wat je wilt weten over voeding, het lichaam, je gezondheid en meer

Meer spullen maakt niet gelukkig

Mensen die meer geld uitgeven aan spullen dan aan dingen ondernemen zijn minder gelukkig dan mensen die dit andersom doen. Onderzoekers van de universiteit in San Francisco verklaren dit verschijnsel doordat leven ‘ervaren’ betekent. Ze geven aan dat het gaat om het creëren van herinneringen in plaats van spullen om je heen. Die zorgen namelijk voor een langdurig geluksgevoel, ook als je later ouder bent en erop terug kijkt. Spullen doen dit maar tijdelijk.

Water vermijden tijdens een maaltijd is beter voor de darmen

Mensen die last hebben van een prikkelbare darm kunnen beter geen water drinken tijdens het eten. De effectiviteit van de spijsvertering neemt er namelijk door af en je lichaam krijgt een signaal om meer maagzuur aan te maken. Buiten de maaltijden om is het juist voor mensen met een prikkelbare darm erg belangrijk om water te drinken: minimaal 1,5 liter. Daarnaast zou probiotica kunnen helpen en het vermijden van onrijpe vruchten.

shutterstock_75214216
shutterstock_283178138

’s Avonds koolhydraten eten zorgt voor minder hongergevoel

Je zou je voordeel kunnen halen uit het eten van meer koolhydraten ’s avonds (in 1 maaltijd) dan verspreid over de dag. Mensen die dit doen zouden minder honger hebben. Daarnaast blijken hun glucose- en insuline-waarden stabieler.

Een goede buikademhaling levert je zes tot tien keer meer lucht op

Uit onderzoek is gebleken dat een diepe in- en uitademing vanuit de buik en door de neus  ervoor zorgt dat je stofwisseling in het lichaam in balans is. Dit zorgt er ook weer voor dat je dieper kunt slapen en je hart wordt ontlast. Veel voorkomende klachten bij mensen die te snel ademen zijn gejaagdheid, vermoeidheid, vaak gapen of hardkloppingen. Minimaal vijftien minuten per dag bewust een diepe ademhaling via je buik laten gaan heeft al een positief effect op je gezondheid.

Onbewerkt voedsel helpt drang naar suikers verminderen

Uit onderzoek van de Universiteit van Michigan is gebleken dat bewerkt voedsel zorgt voor verslavingsachtige verschijnselen. Dus voedsel waar geraffineerde koolhydratean of vet aan wordt toegevoegd, zoals witte bloem. Onbewerkt voedsel eten zoals bruine rijst en zalm, zorgt ervoor dat deze verschijnselen niet ontstaan.

Het aanvullen van je voedingspatroon is raadzaam voor mensen die stress hebben

Wanneer je een periode veel last hebt van stress zal je baad hebben bij het slikken van extra vitaminen of supplementen omdat je lichaam meer mineralen en vitamines verbruikt. Ook als je veel reist is het goed om je voeding aan te vullen. Je krijgt namelijk snel tekorten tijdens het reizen.

Asperges goed voor een optimaal trainingsniveau

Asperges bevatten een grote hoeveelheid foliumzuur. Foliumzuur is niet alleen belangrijk voor het ongeboren kind. Voor de productie van rode bloedcellen is ook foliumzuur nodig. Het zorgt er namelijk voor dat zuurstof en koolstofdioxide beter vervoerd kunnen worden. Oftewel, hoe meer rode bloedcellen je hebt, hoe meer zuurstof je dus ook kunt leveren aan de spieren waardoor je inspanningscapaciteit vergroot.

Warmte of kou helpt je van je spierpijn af

Bij (enorme) spierpijn helpt het om de sauna in de stappen of juist af te spoelen onder een koude douche. De warmte helpt ontspannen en de doorbloeding verbeteren waardoor je sneller herstelt. Een koude douche kan helpen bij een sneller herstel van de spieren. Daarnaast kan een massage helpen om de stijfheid uit je spieren te krijgen en een goede warming up van te voren zorgt voor het krijgen van minder spierpijn. 

mamma met baby

Moeders die trainen na de bevalling zijn vrolijker en vitaler

Moeders die vanaf 6 weken na de bevalling weer starten met trainen blijken bij een uurtje per week cardio al beter te scoren als het gaat om stemming en het gevoel van vitaliteit. Tijdens de zwangerschap blijkt krachttraining effectiever op deze gebieden te zijn dan cardio.

Wil je alles leren op het gebied van voeding?

Zo ja, dan raden we het boek Fitcooking Stappenplan aan. Hierin ga je alles leren over voeding en komen doelen zoals afvallen of aankomen of op gewicht blijven voorbij.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.