Alles wat je wilt weten over voeding, het lichaam, je gezondheid en meer.

Een hoge vezelinname is beschermend

Vezels beschermen hart- en bloedvaten.
Mensen met een hoge vezelinname hebben minder kans op het metabool
syndroom, obesitas en het risico op ontstekingen.
Er wordt geadviseerd 30 tot 40 gram vezels per dag te eten.
Vezels kun je onder andere halen uit volkoren graanproducenten,
speltbrood, havermout, fruit, bonen, peulvruchten en noten.

Havermout

Nederlanders liggen wereldwijd het langste in bed

We gaan gemiddeld om 23.24 uur naar bed en staan om 07.18 uur weer op. Zeven uur en 54 minuten slaap dus.

 

In bed

 

 

Ananas zorgt voor meer serotonine in je hersenen

Door de stof tryptofaan die in ananas zit, word je vrolijker en energieker.
Tryptofaan wordt namelijk door je lichaam verwerkt tot serotonine (gelukshormoon) in je hersenen.

Ananas

Geelwortel heeft een heilzame werking

Geelwortel of ook wel kurkuma is familie van gember. In de Indiase geneeskunde wordt geelwortel al erg lang als geneesmiddel
gebruikt. Dit met name door de ontstekingsremmende werking. Daarnaast beschermt het de hersenen en heeft het positieve effecten verschillende vormen van kanker. Geelwortel wordt in de Oosterse keuken met name gebruikt als kleurmiddel en heeft net als gember een pittige smaak.

Veel mannen die regelmatig sporten eten te weinig 

Mannen die regelmatig tijd doorbrengen in de sportschool eten vaak expres niet genoeg denkende dat de buikspieren daardoor sneller zichtbaar zijn. Dat is echter een fabeltje. Te weinig eten vertraagt je metabolisme waardoor je minder snel herstelt en dus sneller overtraint. Meer spieren maar geen vet?  Voeg dan om de twee weken 150 tot 300 calorieën bij je dieet. Denk hierbij aan een handje amandelen of eiwitshake. Een geleidelijke toename van calorieën zorgt voor meer spieren, maar geen vet. Zeker als de extra calorieën uit eiwitten komen.

 

Dagelijks een stukje pure chocola helpt bij de middag dip

Chocola met minimaal 60 procent cacao zorgt voor meer alertheid en aandacht. De hersenactiviteit bij verschillende cognitieve taken gaat al na korte tijd van het eten van chocola omhoog. Chocolade stimuleert dus de hersenen en kan voor die boost zorgen om ’s middags nog even door te gaan. Daarnaast heeft pure chocola een positieve invloed op de bloeddruk.

Chocolade

Rimpels rondom je ogen voorkomen

Ban vanaf nu gezichtsproducten met alcohol uit je badkamer. Deze producten kunnen namelijk je huid uitdrogen. De droogtelijntjes kunnen uiteindelijk rimpels worden. En draag vaker een zonnebril als de zon schijnt om rimpels te voorkomen. Hoe vaker je je ogen moet samenknijpen, hoe groter de kans is dat je diepere rimpels krijgt.

Rimpels

Vitamine B en C verminderen stress

Eén van de meest effectieve manieren voor het verminderen van stress op een natuurlijke manier is het innemen van extra vitamines B en C. Vitamine B ondersteunt de werking van het zenuwstel en daardoor ook het prestatievermogen. Vitamine C vermindert het negatieve effect van stress op het immuunsysteem.

Gewicht verliezen? Neem vitamine D

Het aanvullen van een gezond dieet met vitamine D heeft voor mensen met obese een positief effect. Zonlicht, vette vis of vitamine D supplementen kunnen dit effect bewerkstelligen. Wel wordt er gesteld dat dit effect er alleen is als mensen van te voren een vitamine D tekort hebben.

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.