Ingrediënten

voor 2 personenPompoen

  • 2 zalmmoten of 1 grote zalm moot
  • 1 flespompoen
  • 40 gram basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie, zout en peter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen in stukjes nadat je deze hebt schoongemaakt. Rooster de stukjes pompoen in een ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven. Je kunt de pompoen stukjes eventueel eerst een beetje besprenkelen met olijfolie. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de zalm toe. Na tien minuten zal de zalm gaar zijn (mogelijk wat langer als het dikke moten zijn). Bereid ondertussen de pesto. Rooster hiervoor kort de pijnboompitten. Pers de knoflook met een knoflookpers. Meng de pijnboompitten, de knoflook, de basilicum, de Parmezaanse kaas en 120 ml olijfolie in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pesto over de zalmmoten en smullen maar.

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.